• Laden Evenementen

  « Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

  Dordrecht | Week van de Opvoeding

  maandag 7 oktober 2019 | 20:00 - 22:00

  als ze maar gelukkig zijn

  lezing & workshop Als ze maar gelukkig zijn’

  Maar hoe doe je dat, je kind gelukkig maken? Het is helemaal niet eenvoudig, als je kijkt naar de akelige percentages als het gaat om depressie onder jongeren en de grote aantallen scholieren en studenten die uitvallen met een burn-out.

  In haar lezing en aansluitende workshop gaat Marina van der Wal samen met je op onderzoek uit: hoe worden kinderen nu écht gelukkig? Niet alleen als kleintje maar ook – of misschien zelfs vooral, als ze ouder worden.

   

  Het begint natuurlijk helemaal niet bij ‘als ze maar gelukkig zijn!’

  Tenminste, ik weet niet of jij de vraag vaak gehoord hebt tijdens je zwangerschap ‘wat heb je liever, een jongen of een meisje?’ 

  Het standaard antwoord is dan meestal ‘dat maakt me niet uit, als het kindje maar gezond is…’

  En als je kindje dan peuter, kleuter of schoolkind is, dan verandert het ‘als het maar gezond is’ al heel snel in ‘als het maar gelukkig is!’

  En dat is nogal wat: gelukkig zijn!

  In haar lezing en aansluitende workshop gaat Marina van der Wal samen met je op onderzoek uit: hoe worden kinderen nu écht gelukkig? Niet alleen als kleintje maar ook – of misschien zelfs vooral, als ze ouder worden.

  Marina herken je waarschijnlijk van de diverse programma’s op tv en radio en uit de verschillende bladen waar ze regelmatig aan meewerkt over diverse thema’s die altijd over één thema gaan: het opvoeden van kinderen op de manier die bij de ouders past. Daarnaast is ze auteur van verschillende boeken over opvoeden.

   

  Ouders zijn enthousiast over de lezingen en theatertoer die ze geeft; altijd vol humor en herkenning. Van der Wal hierover: “het is fijn als mensen plezier hebben, tijdens een bijeenkomst. Maar laat ik duidelijk zijn: opvoeden gaat ook over het stellen van grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent. En naast al die hilarische voorbeelden komt ook zo’n thema aan bod.”

   

  Gegevens

  Datum:
  maandag 7 oktober 2019
  Tijd:
  20:00 - 22:00
  Evenement Categorieën:
  ,

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen