• Cursussen | lezingen | workshops – voor professionals

 • Trainingen voor professionals

  Ben je werkzaam in de zorg? In de advocatuur? Of als leerkracht of docent? 

  Voor iedereen die werkt met pubers, gezinnen én samengestelde gezinnen hebben we trainingen op maat.

  Chronisch Puberaal is specifiek ontwikkelt voor zorgverleners (artsen, verpleegkundigen) met als rode draad de therapietrouw van pubers en de omgang met ouders. De methodiek die door Marina is ontwikkelt geeft professionals handvatten om effectieve gesprekken te voeren. Inmiddels is deze methodiek ook internationaal bekend.

  Puberaal ongemotiveerd is ontwikkeld voor professionals die effectief willen communiceren met pubers. Twee modules over de ontwikkeling van pubers en de wijze van effectieve communicatie. De derde module is in samenwerking met Gideon de Haan ontwikkeld; pubers in samengestelde gezinnen blijken vaak vast te lopen. De module sluit nauw aan bij de eerste twee modules.

  De Kinderen Centraal is een module die volledig gericht is op het ouderschapsplan die ouders in scheiding moeten samenstellen. De uitvoering zorgt vaak voor problemen. De methodiek, ontwikkeld door Gideon de Haan, ondersteunt een plan gericht op de toekomst en communicatie en een evenwichtig, gedeeld ouderschap.

  Alle trainingen worden uitgevoerd vanuit de Academie voor Gezin & Relatie

 • Pubers en therapietrouw… het is een soort van vloeken in de kerk. Ouders én behandelaars kunnen af en toe met hun handen in het haar zitten. Speciaal voor deze groep is de lezing ‘Chronisch Puberaal’ ontwikkelt.

  Achtergrond informatie over het ontwikkelende brein, hoe je wél aansluiting kunt vinden bij de belevingswereld van een puber en vooral: hoe je vanuit begrip bondgenoten kunt worden.

  Trainer/docent: Marina van der Wal 

  For International Conferences >>

  Lees verder

 • In deze bij- en nascholingsmodules gaan we in op de verschillende facetten van de puberteit; we kijken naar gewenst en ongewenst gedrag en je krijgt praktische informatie die je over kunt dragen aan ouders. In deze cursus is er vooral aandacht voor de praktijk: alle theorie wordt direct naar veel voorkomende situaties in je werkveld vertaald. Je krijgt ruime gelegenheid om eigen ervaring en vragen in te brengen.

  Trainers/docenten: Marina van der Wal & Gideon de Haan (module 3)

  Lees verder

 • Hoe motiveer je een puber om nét dat beetje inzet te leveren om het verschil te maken tussen ‘op het randje’ of ‘yes! gelukt!’

  Mentoren en docenten kunnen af en toe met hun handen in het haar zitten. Speciaal voor deze groep is de lezing ‘Puberaal ongemotiveerd’ ontwikkelt.

  Trainer/docent: Marina van der Wal 

  Lees verder

 • Een goed en effectief ouderschapsplan is altijd gebaseerd op een contextuele basis die ruimte geeft voor en zicht geeft op de achtergrond van ouders, de wijze waarop zij willen opvoeden en het toekomstperspectief dat zij hun kinderen willen bieden.

  Het op deze wijze benaderen en begeleiden van ouders gaat verder dan de systemische aanpak en biedt ouders de mogelijkheid om als partners in ouderschap te groeien en zich in gezamenlijkheid zodanig ook verder te kunnen ontwikkelen.

  De verkorte training geeft professionals meer inzicht in de 3 stappen die ouders tijdens het maken van een goed en duurzaam ouderschapsplan dienen te doorlopen. 

  Deze training is door haar interactieve karakter geschikt voor intervisie- & bij- en nascholingsbijeenkomsten.

  De uitgebreide cursus geeft professionals de mogelijkheid om ouders die de e-cursus volgen te begeleiden. Deelnemende ouders krijgen - via jou - korting op de e-cursus.

  Trainers/docenten: Gideon de Haan & Marina van der Wal (optioneel)

  Lees verder

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen