• Hier kan een mooi stukje komen te staan. Over hoe goed ik (wel niet) ben als dagvoorzitter, hoe jij én je publiek zullen genieten van een (voorgelezen) column die scherp, puntig, snedig, lollig én dan ook nog eens opbeurend en hartverwarmend is.

  Ik kan hier ook roepen dat je me als spreker – over thema’s rond het opvoeden van kinderen en maatschappelijke shizzle – zéker in moet huren.

  Kan allemaal. En ik doe het niet. Je zult niet zomaar op deze website zijn terecht gekomen. Als je wéét dat ik van toegevoegde waarde ben voor jouw evenement/beurs/presentatie/themabijeenkomst*, dan ga je bellen. Of niet.

  Je kunt ook even op deze website kijken. Een blog dat gevuld is met columns waarvan een groot aantal ook geplaatst via verschillende media, waaronder Vrouw.nl,  filmpjes waarin ik natuurlijk (g)een glorieuze hoofdrol speel, afleveringen van koffietijd en andere programma’s.

  Voor vragen over opvoeden in het algemeen of het specifiek opvoeden van pubers kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen! Naast Facebook waar elke week een opvoedvraag centraal staat, is er op maandagochtend een (kosteloos) telefonisch spreekuur. Hier heb ik beperkt tijd voor je, kijk op de pagina opvoedvragen naar de andere mogelijkheden!

  Kortom: kijk rustig rond. Neem vooral contact op als je vragen hebt. Over een spreekbeurt, het verzorgen van een workshop, het leiden van een debat of de invulling van een (dag-) voorzitterschap tijdens een symposium of congres.

 • Voor het geval je me nog niet kent

  Marina van der Wal (‘s Gravenhage, 1964) is opvoedkundige, hoewel haar zoons (’92 & ’94) hier regelmatig aan twijfelen. Sinds begin negentiger jaren heeft zij haar medewerking verleend aan tal van ouderavonden, opvoed-debatten en motivatiebijeenkomsten rondom de thema’s opvoeden, ouders en pubers. Daarnaast was zij oprichter en later directeur van stichting ‘Mamma weet alles’ en heeft zij jaren een praktijk gehad waarin zij ouders met opvoedvragen begeleidde. Marina treedt regelmatig op in de media en is vaste opvoedkundige bij de uitgaven van Vrouw (Telegraaf) en ook bij het tv programma Koffietijd was zij een vaak geziene gast. Zij de dragende kracht van het (video-)programma Puber Tijd met Marina op YouTube.

  Als er één ding is wat Marina niet wil, dan is het stilstaan. ‘Mezelf verplichten om dingen te doen die onbekend en daarmee ‘een beetje’ eng zijn, blijft een uitdaging.’ Deze uitdaging is zij het seizoen 2015/2016 aangegaan met haar theatertoer ‘puber in huis, een toer!’ In het seizoen 2016/2017 wordt deze toer geprolongeerd. Tot op de dag van vandaag wordt deze theatershow ingekocht door gemeenten voor ouders van pubers.

  In 2012 verscheen “het enige echte eerlijke puberopvoedboek” waarvan zij co-auteur is. In 2013 zijn van haar hand de eerste opvoedwaaiers verschenen, eveneens bij uitgeverij BBNC.

  In februari 2017 is het boek VRIJ(be)WIJS verschenen, een boek over seksuele opvoeding dat zij samen met Bram Bakker schreef. >>

 • Vrij(be)Wijs ligt nu in de winkel!

  Help je kind en puber op weg bij liefde en seks

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen