• Fedor, onze zoon van 14 speelt graag computergames. Veel andere hobby's heeft hij niet. En het liefst zou hij alleen spelletjes spelen die geschikt zijn voor 16+.
   
  Fedor wil graag games spelen voor 16/18 jaar en ouder zoals GTA en Call of Duty. Zijn hele vriendengroep speelt die spellen, maar van ons mag hij ze niet thuis hebben of spelen. We gedogen het wel dat hij ze ergens anders speelt.
   
  Regelmatig vraagt Fedor of hij thuis ook mag spelen en dan leidt dat vaak tot discussies. Wij vinden dat dat soort spellen echt nog niet geschikt zijn voor iemand van 14, maar blijkbaar denken veel mensen daar heel anders over. Hij zegt ook dat het een adviesleeftijd is. Zijn wij daar nou echt zo anders in? Wij zijn hem al tegemoet gekomen door een spel voor zn verjaardag te kopen dat voor 16 jaar en ouder geadviseerd werd, maar wij wel oké vonden, maar dat is niet wat hij wil. Hij wil die spellen om samen te spelen met zijn vrienden.
   
  Onze bezwaren zijn eigenlijk dat we de games dus best heftig vinden (dat vind hij uiteraard onzin), dat we bang zijn dat hij nog meer gefocussed raakt op het gamen, en doordat hij, als hij samenspeelt, zich minder makkelijk aan de door ons gestelde tijd wil houden.
   
  Onze vraag is: Is het overdreven dat wij ons aan de gestelde leeftijdsgrens houden?
 • Reageer!

  Herken jij deze vraag omdat je hier ook tegen aanloopt? Misschien heb je zelf een oplossing gevonden? Reageer! Samen weten we altijd meer dan één!

  Voor het reageren op de OpvoedBreinBreker geldt altijd: wees vriendelijk voor elkaar! 

 • Reageer!

  Herken jij deze vraag omdat je hier ook tegen aanloopt? Misschien heb je zelf een oplossing gevonden? Reageer! Samen weten we altijd meer dan één!

  Voor het reageren op de OpvoedBreinBreker geldt altijd: wees vriendelijk voor elkaar! 

 • 3 comments

  Beste ouder, Zolang Fedor zich realiseert dat bijvoorbeeld GTA niet de echte wereld is, zou ik niet in kunnen zien waarom hij deze game niet mag kopen/spelen. Verder is het natuurlijk van belang dat er meer is dan een PS alleen en kun je duidelijke afspraken hierover maken. Je hebt per dag maximaal 2 uur tijd om te gamen. Gebruik je die overdag of 's avonds.

  Reply

  Ik vind het niet overdreven. Ik zit zelf ook op die lijn. Mijn zoon was 9 toen mijn man en hij thuis kwamen met GTA. Ik was het er niet mee eens. Hij heeft het even gespeeld, maar ik vond het veel te heftig. Het spel ligt dan ook voorlopig in de kast. Hij is nu 11 en is heel veel uren aan het gamen of You tube filmpjes aan het bekijken van gamers. Het hangt denk ik wel af van het kind zelf of hij/zij dergelijke games aan kan. Maar de advies leeftijd is er niet voor niets. Vond bij deze site wat info: https://www.mediaopvoeding.nl/vragen/_/vraag/wordt-mijn-zoon-gewelddadig-van-schietspel/

  Reply

  Ik speelde al call of duty en GTA toen in 9 jaar was, ik ben nu 19 en speel het nog steeds, Kan makkelijk zo geweldadig is het niet zeker het online gedeeltijd van de spellen niet bij GTA online is het meer racen met autos en motors dan geweld. Me broertje van 11 speelt dat ook allemaal en zo ken ik er nog 100den onder de 16/18 die dat spelen het hoort er gewoon bij

  Reply
 • opvoedbreinbreker

  Opvoedbreinbrekers: vragen & antwoorden van en voor ouders met pubers

  Lees verder

  Verkiezingen

  Onze zoon (17) en dochter (14) zijn totaal niet geïnteresseerd in de politiek van ons land. Laat staan dat ze zich

  Lees verder

  Is een vermelding van de leeftijd een advies of een regel?

  Fedor, onze zoon van 14 speelt graag computergames. Veel andere hobby's heeft hij niet. En het liefst zou hij alleen

  Lees verder

  1 of page 5

 • Marina Vlogt: energiedrankjes; waarom je nee moet zeggen

  Pubers zijn er gek op; energiedrankjes. De media vertellen ons de laatste week bijna dagelijks hoe slecht het voor

  Read more

 • StiefMinuutje: een nieuwe liefde

  Tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan.

  Read more

  StiefMinuutje: afspraken maken

  Korte tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan.

  Read more

  StiefMinuutje: je bent mijn v/m niet!

  Tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan. Meer Stiefminuutjes

  Read more

  1 of page 3

 • Marina ken je onder andere van