• Coaching voor jongeren, 12+

   

  School, docenten, ouders … allemaal denken ze precies te weten wat jij moet doen en wat je juist niet moet doen. Soms een beetje verwarrend. Dat kan te maken hebben met school (of je wel of niet overgaat enzo, dat kan te maken hebben met de relatie met je ouders en dat kan ook te maken hebben met keuzes die te maken hebben met de scheiding van je ouders.

  Samen gaan we jouw eigen plan trekken. Zoek je uit welke antwoorden bij jou horen. En leer je meteen ‘even’ hoe je handig met volwassenen omgaat. Altijd nuttig voor later. We noemen dat met een mooi woord 'coaching'; een steun in de rug die jou zélf de ruimte geeft om je plan te maken zoals het bij jou past. Daardoor werkt een plan ook het beste. Omdat het van jou is.

  Studie & school

  Soms zie je even niet meer waar je heen wilt. Welke studie past bij je? Hoe maak je een goede keuze uit alle mogelijke studies? Dan is het fijn p om met iemand te kunnen praten die je helpt uit te zoeken waar je goed in bent, wat er bij je past. Soms kunnen testen je helpen om antwoord te vinden op je vragen.

  Of...

  Misschien twijfel je regelmatig of je het allemaal wel kunt. Of je goed genoeg bent.

   

  Thuis

  Soms loopt het gewoon niet lekker. Je zit niet lekker in je vel, en waar je dat dan zeker aan merkt is hoe het gaat op school. Ouders die scheiden, je wordt gepest of ben je op een andere manier in de problemen geraakt (vaak valt dat dan wel weer mee, maar dat moeten we je ouders en docenten dan samen duidelijk gaan maken).

  Je hebt het thuis super goed; en dat vertellen je (stief-)ouders je natuurlijk graag én regelmatig ;-) Maar ze vergeten dan een piepklein dingetje... Hoe jij je voelt! Soms loopt het gewoon niet zo lekker, met jou en je ouders. Dat komt uiteindelijk altijd wel goed, soms heb je even een steuntje in je rug nodig.

  Praten helpt omdat je je emoties woorden kunt geven en daardoor je gedachten (beter) op een rijtje zetten. Zelfs als je daar in eerste instantie niet zo heel veel zin in hebt. Samen kun je er voor zorgen om de zaken helder te krijgen én je leven (weer) onder controle.

 • "Ik was steeds heel erg zenuwachtig voor mijn proefwerken. Ik heb geleerd hoe ik hier mee om kan gaan".
 • "Het leren was erg gaaf, met al die apparaatjes"
 • "In één zin zeggen wat ik geleerd heb? Op mijn tong bijten als er iets wordt gezegd dat ik niet zo leuk vind!"
 • "Gesprekken met mijn ouders worden nu niet meer meteen ruzie. Ik zag het niet zo zitten. Ik was een beetje depri"
 • Voor ouders

   

  Er zijn van die momenten dat je het als ouders even niet meer weet. Gedrag van je puber verandert, schoolprestaties gaan hollend achteruit en er worden keuzes gemaakt die je ernstig doen twijfelen. Samen praten wordt al snel tegen elkaar schreeuwen. Tijdens een coachingstraject leer je zelf, leert jouw puber. Jullie leren eigenlijk samen.

  Aanschuiven aan jullie avonddis als dat handig is: Als het handig of nodig is kom ik bij jullie thuis, eet ik mee en krijg ik zo zicht op de gesprekken en hoe jullie met elkaar omgaan binnen jullie gezin. De avondmaaltijd is vaak een kruispunt in de dag waar iedereen elkaar tegenkomt en spreekt. Met de 'ontdekkingen en tips' kunnen jullie direct aan de slag.

 • Zo hebben we contact

   

  Coachingsgesprekken kunnen plaatsvinden in de praktijk in Castricum, via Skype of FaceTime, als dat je voorkeur heeft. Het eerste (kennismaking)gesprek is bij voorkeur in de praktijk; elkaar één keer 'face to face' ontmoeten is voor ons beiden prettig.

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen