• Gescheiden én samen ouders zijn

  Je hebt alles op alles gezet om er samen zo goed als mogelijk uit te komen, uit die scheiding. Je bent misschien wel een aantal malen 'over je eigen schaduw heengesprongen' en je hebt vooral het belang van de kinderen steeds als uitgangspunt genomen. Met het idee van de rust die er zou gaan komen 'als de scheiding echt voorbij is' op je netvlies. En dan blijkt de praktijk totaal anders!

  Je komt er achter dat het ouderschapsplan dat jullie met heel veel zorg en aandacht hebben opgesteld toch niet echt zo handig is als jullie van te voren hadden bedacht. Opeens blijkt je ex-partner wel heel veel borrels en feestjes te hebben en zie jij die vrijdagavonden - waarop je eindelijk kunt uitpuffen van toch wel een zware week alleen met de kinderen - in rook opgaan. Of hij wil de kinderen juist een extra weekend omdat hij het gezinsleven zo ontzettend mist... Verjaardagen van opa's en oma's, ooms, tantes, neefjes en vrienden van vrienden en daar de achterneef van gooien roet in de opgestelde verdeling.

  Hoe ga je hier mee om?

  Hoe geef je vorm aan het nieuwe gezinsleven als ouders zonder nog partners te zijn?

  Mis-communicatie is de meest voorkomende én sluipende iritatiefactor in het eerste jaar na de scheiding. Niet zonder reden weten we inmiddels dat de ruzies ná de scheiding bij een groot aantal ex-partners grotere vormen aannemen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden in het scheidingstraject daarvoor.

  Ik werk veel én graag met deze gezinnen: omdat we samen veel problemen, irritaties en zelfs hoogoplopende ruzies kunnen voorkomen. Goed voor jou maar vooral ook voor jullie kinderen! Je kunt deze gesprekken gezamenlijk voeren, als (aanstaande) partners maar ook individueel. Op kinderen maakt deze tijd veel indruk en staat het vormen van een nieuw gezin niet zonder reden in de top 10 van stressvolle situaties die direct invloed hebben op schoolprestaties. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

  In de blogs die ik schrijf besteed ik regelmatig aandacht aan veel voorkomende vragen tijdens het eerste jaar na de scheiding.    

 • Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn (Angelique, gescheiden & moeder)
 • Hij heeft een leuk gevoel voor humor en dat praat makkelijker (Niels, medisch specialist)
 • Stiefminuutje | Lijst je mooie momenten in

  Door de mooie momenten van je samengestelde gezin vast te leggen in foto's op een prikboard dat je hangt op een plek

  Read more

  1 of page 16

 • Stiefminuutje 'met ruzie is niets mis'

  Stiefminuutjes, een serie tips van Gezinscoach & mediator Gideon de Haan.  Deze keer: over ruzie. Daar is niets

  Read more

  1 of page 16

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen