• Een nieuwe start

  Nieuwe gezinnen, samengestelde gezinnen, fusiegezinnen... Nog steeds zijn we op zoek naar een naam voor het gezin dat ontstaat ná eens scheiding. Haar kinderen + zijn kinderen en misschien ook nog samen kinderen. De slagingskansen van samengestelde gezinnen worden weergegeven in cynische percentages. Cijfers die 'het ware verhaal' slecht vertalen. Want wie heeft er nou niet met mooie dromen en goede voornemens een nieuwe start gemaakt? Begeleiding bij de start van je fusiegezin helpt je om valkuilen te omzeilen.

  Jullie gezamenlijke nieuwe start wordt daarmee ook een vliegende start!

  Is de start in middels achter de rug en ben je in wat zwaarder weer terecht gekomen? Geef de moed niet te snel op; juist nu is begeleiding een mogelijkheid om met elkaar in rustiger vaarwater te komen. Samen gaan we gesprekken aan over jullie dromen voor het gezin dat jullie willen vormen, de rol van jullie kinderen, de invloed van de verschillende bloedgroepen en ook de invloed van de relatie die jullie (nog) met je ex-partner(s) hebben.

  Je kunt deze gesprekken gezamenlijk voeren, als (aanstaande) partners maar ook individueel. Op kinderen maakt deze tijd veel indruk en staat het vormen van een nieuw gezin niet zonder reden in de top 10 van stressvolle situaties die direct invloed hebben op schoolprestaties. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

  Eén van de gesprekken kom ik graag bij jullie thuis voeren. Als het even kan tijdens en na de avondmaaltijd waar alle gezinsleden bij aanwezig zijn.

  Ik werk als Register Stiefplancoach volgens de richtlijnen van Stichting Nieuwgezin Nederland .    

 • Vreselijk leek het ons, om als gezin bij een therapeut 'op het matje' te moeten komen. Gideon werkt heel anders. Hij is gewoon elke keer bij ons in de huiskamer komen zitten. Dat geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren (vader met twee lastige pubers)
 • Natuurlijk ben ik volwassen en heb ik mijn eigen gezin. Maar er was teveel oud zeer om niet aan te pakken. Gideon is op een avond aangeschoven aan de maaltijd waar ook mijn ouders voor waren uitgenodigd. Wat ik in gesprekken met mijn ouders nooit kon verwoorden, heb ik deze avond wél kunnen zeggen. Het begrip voor vooral mijn vader is gegroeid. Het is één van de meest bijzondere avonden geworden voor ons allemaal. En daarmee ook heel dierbaar (Sophie, dochter met vragen over haar opvoeding)
 • 6 december 2017, Zembla: Het stiefkind van de rekening. Over samengestelde gezinnen en de valkuilen.

  Direct na de uitzending is het mogelijk om deel te nemen aan een webinar waarin vragen live worden beantwoord.

  Om in te schrijven volg je deze link >>

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen