• Stiefsucces: dé survivalgids voor alle stiefmoeders & -vaders!

 • Het handboek om het stiefgezin bij elkaar te houden

  Slechts één derde van de stiefgezinnen houdt stand. Twee op de drie stiefgezinnen redt het dus niet en valt uit elkaar. En op welk moment gebeurt dit het vaakst? Na de grote vakantie. Hoe zorg je dat jóúw stiefgezin een succes wordt?

  Dit boek is geen kookboek met recepten voor en ook geen routeplanner naar stiefsucces maar een boek om erbij te pakken wanneer je in je stiefgezin tegen iets aanloopt waar je mee zit. Een survivalgids als het ware. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind bij een berisping van de stief roept: 'Je bent mijn vader niet!' of hoe vertel je dat er een nieuw kindje bij komt? De kans is groot dat je in één van de 130 hoofdstukken een antwoord op jouw vraag vindt. 

  Volgens het Nederlands Jeugdinstituut kent Nederland zo’n 185.000 stiefgezinnen. In een samengesteld gezin heeft minimaal één ouder een kind uit een vorige relatie. Stiefgezinnen kennen over het algemeen veel uitdagingen. In elk gezin wordt er wel eens met deuren gesmeten, is er soms te weinig tijd en teveel ruzie, maar in een stiefgezin kan dat allemaal nóg ingewikkelder worden. Omdat loyaliteit niet vanzelf spreekt bijvoorbeeld. Het boek Stiefsucces biedt elke stiefmoeder en -vader een handvat voor het reilen en zeilen binnen een stiefgezin. Geen recepten voor succes of een routeplanner, maar een boek om erbij te pakken als je tegen iets aanloopt waar je mee zit. Want elk stiefgezin kent overeenkomstige valkuilen, en veel van deze ervaringen lees je in dit boek. Een must have voor iedere stiefouder.

  Ik heb dit boek met veel plezier samen met Violet Falkenburg geschreven. Ieder hoofdstuk behandelt een thema dat ik in mijn praktijk regelmatig tegen kom. Voor Violet waren de thema's vanuit haar ervaring als stiefmoeder een bron van herkenning. Met haar scherpe en invoelende pen hebben we samen theorie, ervaring en praktijk weten samen te voegen. 

  Onder de mensen die de hoofdstukken aanvragen mag ik van uitgeverij Kosmos een aantal exemplaren van 'Stiefsucces' verloten! Deze verloting geldt tot 28 augustus 2018.  

 • Ontvang de eerste hoofdstukken van stiefsucces!
  Wil je een link naar de eerste hoofdstukken van 'Stiefsucces' gratis in je mailbox ontvangen? Dat kan! Ik stuur ze je graag toe als je hieronder je gegevens achterlaat. Bestellen kan ook via de link naar bol.com. Dan ligt 'stiefsucces' binnenkort op je deurmat!
  Je ontvangt niet alleen de eerste hoofdstukken van 'Stiefsucces' maar ook wekelijks de 'stiefminuutjes'! In de privacyverklaring lees je dat we geen gekke dingen doen met jouw gegevens én dat je je altijd weer uit kunt schrijven. Wil je de privacyverklaring lezen? https://www.marinavanderwal.nl/gideon-privacy/ En uitschrijven... dat kan altijd!
 • Eerder verschenen blogs

 • Stiefminuutje 'met ruzie is niets mis'

  Stiefminuutjes, een serie tips van Gezinscoach & mediator Gideon de Haan.  Deze keer: over ruzie. Daar is niets

  Lees verder

  1 of page 10

 • StiefMinuutje: de ouders van mijn vriend

  Tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan.

  Lees verder

  1 of page 10

 • De vervolgopleiding valt een beetje tegen

  Opvoedbreinbrekers: vragen & antwoorden van en voor ouders

  Lees verder

  Het klikt niet met de mentor

  Opvoedbreinbrekers: vragen en antwoorden van ouders over het opvoeden & opgroeien van pubers

  Lees verder

  1 of page 86

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen