• Het handboek om het stiefgezin bij elkaar te houden

  Ondanks alle goede bedoelingen en roze wolken vallen twee van de drie stiefgezinnen binnen vijf jaar uit elkaar. Hoe zorg je dat jóúw stiefgezin een succes wordt?

  Dit boek is geen kookboek met recepten voor en ook geen routeplanner naar stiefsucces maar een boek om erbij te pakken wanneer je in je stiefgezin tegen iets aanloopt waar je mee zit. Een survivalgids als het ware. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind bij een berisping van de stief roept: 'Je bent mijn vader niet!' of hoe vertel je dat er een nieuw kindje bij komt? De kans is groot dat je in één van de 130 hoofdstukken een antwoord op jouw vraag vindt. 

  Ik heb dit boek met veel plezier samen met Violet Falkenburg geschreven. Ieder hoofdstuk behandelt een thema dat ik in mijn praktijk regelmatig tegen kom. Voor Violet waren de thema's vanuit haar ervaring als stiefmoeder een bron van herkenning. Met haar scherpe en invoelende pen hebben we met elkaar theorie, ervaring en praktijk weten samen te voegen. 

 • Ontvang de hoofdstukken van stiefsucces!
  Wil je de eerste hoofdstukken van 'Stiefsucces' gratis in je mailbox ontvangen? Dat kan! Ik stuur ze je graag toe als je hieronder je gegevens achterlaat.
  In de privacyverklaring lees je dat we geen gekke dingen doen met jouw gegevens én dat je je altijd weer uit kunt schrijven. Wil je de privacyverklaring lezen? https://www.marinavanderwal.nl/gideon-privacy/
 • StiefMinuutje: de ouders van mijn vriend

  Tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan.

  Lees verder

  1 of page 4

 • Kerst zonder pappa

  Met een droevig snoetje heeft Pascalle de eerste kerstdag voor het raam gezeten. Ed, haar vader, heeft haar bij het

  Lees verder

  Stiefkind van de rekening

  Stiefkind van de rekening | 6 december | NPO 2, 21.15 uur. Dagelijks spreek ik ouders met een samengesteld gezin waar

  Lees verder

  Maar hij heeft het zelf op facebook gezet

  Aan tafel zit een verontwaardigde moeder en haar boze ex-partner. Hij is woest geworden naar aanleiding van een bericht

  Lees verder

  1 of page 4