• 1 of page 16

 • Alle stiefminuutjes bekijken?

  Geef je op voor de blogs en je kunt direct alle voorgaande StiefMinuutjes bekijken!

  We houden je dan ook op de hoogte wanneer er een nieuw StiefMinuutje verschijnt. 

  Wil je een meer informatie of een afspraak maken met Gideon? Klik dan hier >>

 • 2 comments

  Ik heb een vraagje voor stiefminuutje : Ik ben gescheiden,3jaar nu. Ik heb een goede verstandhouding met mijn ex-man, co ouderschap volgens het boekje. Ik heb sinds een jaar een nieuwe partner zonder kinderen. Sinds een maand of 8 heb ik hem geintroduceerd bij de kinderen. Ze vinden hem aardig, maar de jongste (10 jaar) vind het heel confronterend als hij er is. (Hij komt 1 avond en een dag per weekend, we doen alles heel rustig aan juist voor de kids). Mijn jongste geeft aan dat hij juist op deze momenten erg worstelt met het feit dat papa er niet meer bijhoort. We drinken met enige regelmaat koffie met zijn allen (ex, kids, vriend en ik), maar ik weet niet goed wat ik verder kan doen om het makkelijker te maken voor de kids dat ik een nieuwe realatie heb. Ja, rustig aan doen dus. Maar hoe pak ik dit verder goed aan? Ik zou zo graag mijn nieuwe partner meer onderdeel van mijn leven maken. Hoe doe ik dat op een manier die voor de kids ook goed is? Hartelijke groet, Marijke

  Reply

  Dag Marijke, Met alles wat je beschrijft, doe je het heel goed en verstandig. Maar zelfs dan zijn niet alle sentimenten te voorzien of te voorkomen. In eerdere stiefminuutjes kwamen enkele van de vragen die je stelt al aan de orde en ook in mijn boek Stiefsucces beschrijf ik deze vragen uitgebreid. Goed luisteren naar de argumenten en sentimenten bij je jongste kind is belangrijk en dan op alles serieus ingaan en alles willen horen. Verder kosten dit soort processen tijd (soms veel tijd) en wat mee kan spelen is dat juist het feit dat jij en vader van de kinderen het zo aardig en goed doen voor kinderen veel weerstand kunnen geven, want als jullie zo gezellig kunnen zijn, waarom dan niet meer samen. Hoe jullie het precies met elkaar vormgeven valt wat buiten het kader van de stiefminuutjes; je kunt overwegen een keer een (skype) afspraak met me te maken. Dan hebben we de tijd om er meer op in te gaan en kan ik meer en beter meedenken. Voor nu wens ik jullie succes.

  Reply
 • Eerder verschenen blogs

 • Stiefminuutje | Lijst je mooie momenten in

  Door de mooie momenten van je samengestelde gezin vast te leggen in foto's op een prikboard dat je hangt op een plek

  Lees verder

  Stiefminuutje 'met ruzie is niets mis'

  Stiefminuutjes, een serie tips van Gezinscoach & mediator Gideon de Haan.  Deze keer: over ruzie. Daar is niets

  Lees verder

  1 of page 11

 • 1 of page 11

 • Hoe help ik mijn puber met stress om te gaan deel 2

  Hoe ga je om met een puber die zich als een stresskip gedraagt?  We kennen het allemaal: een puber die compleet in

  Lees verder

  Hoe help ik mijn puber met stress om te gaan deel 1

  Hoe ga je om met een puber die zich als een stresskip gedraagt? We kennen het allemaal: een puber die compleet in

  Lees verder

  Invloed op de emoties van je puber

  Die puber van jou, die zo ongelooflijk boos kan worden om, nou ja, eigenlijk om niets, die heeft helemaal gelijk! Woede

  Lees verder

  1 of page 91

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen