• Hoe ga je om met een puber die zich als een stresskip gedraagt? 

  We kennen het allemaal: een puber die compleet in de stress schiet en dan scheldend, tierend of huilend rondloopt. Of alles door elkaar, dat kan natuurlijk ook nog. Op zo’n moment zeggen ‘slechts kalmte kan je redden’ is dan niet de meest handige opmerking. Het is eerder olie op het vuur gooien.

  Daar gaan we het over hebben: hoe voorkom je dat je zelf, als vader of moeder, olie op dat vuurtje gooit én hoe help je je puber om mínder gestresst te raken. Je krijgt een korte stresshandleiding.

  Dit is deel 2

 • Reageer!

  In de serie 'Opvoedbreinbrekers' geef ik antwoord op een opvoedvraag van een vader of moeder van een puber.

  Heb jij een opvoedvraag? Je bent meer dan welkom om deze te stellen! 

  Met andere ouders (veilig online) doorpraten? Dan abonneer je je natuurlijk meteen!

 • 2 comments

  Hallo, Ik heb een (hele lieve) zoon van krap 15 jaar. De afgelopen jaar is hij mega fysiek gegroeid. Hij is altijd moe en lusteloos. Eet gezond en sport veel. De laatste tijd is hij echter zo moe dat sporten lastig is. Ook op school (HAVO/VWO klas 2) ontbreekt de nodige motivatie, helemaal nu de zomervakantie in zicht is. Ook heeft hij al 4 weken maagklachten maar zegt dat hij geen stress heeft of ergens mee zit. Hij heeft wel het gevoel dat alles moet, dus hij moet naar school (want hij is minderjarig), hij moet huiswerk maken, hij moet ... nou ja alles. De huisarts heeft gezegd dat hij een maagvirus heeft maar dit duurt nu al meer dan 4 weken. Voorheen kon hij ook wel moe zijn of groeipijnen hebben maar dan kon hij nog sporten om zo eventuele frustratie kwijt te raken. Als ouder vind ik het lastig/moeilijk om hem te motiveren. Op youtube zijn er ook geen motivatiefilmpjes te vinden voor pubers (gat in de markt denk ik dan). Wie herkent dit en hoe ga je er dan mee om? Petra

  Reply

  Dag Petra, Deze vraag kun je het beste stellen in de groep 'Opvoedbreinbrekers' op Facebook. (via facebook.com/marinavanderwal) Een groep ouders denkt dan graag met je mee! In de Online cursus 'Happy Huiswerk' en tijdens de masterclasses ga ik regelmatig in op het thema 'motivatie'.

  Reply
 • Marina ken je onder andere van

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen