• Bridget Jones met een boodschap

  ‘Het is de schuld van Bridget Jones’, schrijft Clare Pooley op dag 001 van haar dagboek. En naast Bridget zijn de meiden van Sex and the City schuldig. En vergeet Patsy en Edina niet, van Absolutely Fabulous.

  Het kost Clare even tijd om te zien dat ze het zelf is geweest, die de dop van de fles heeft gedraaid, dat ze het zelf was die de kurk uit de fles trok en zichzelf de glazen wijn inschonk. Bij de afsluiting van dit dagboek, op dag nummer 365 weet ze het wél.

  In ‘ChardonNEE’ neemt moeder en schrijfster Clare je mee in haar ‘een maand geen alcohol’. Die maand worden twee maanden, het worden er drie en uiteindelijk een jaar. Na dit jaar gaat ze er vanuit dat er zoveel voordelen zitten aan geen alcohol drinken dat ze zichzelf als ‘geheelonthouder’ ziet. Clare heeft het alcohol-gen. Net zoals ze het borstkanker-gen lijkt te hebben. Ze spelen een gemeenschappelijke bijrol in dit boek. Clare is de ware held en vanaf het eerste hoofdstuk ga je van haar houden. 

   

 • Clare is de moeder waar je graag naast zou willen staan aan het schoolhek
 • Clare Pooley doet niet onder voor Helen Fielding (de auteur van de Bridget Jones dagboeken). Je begint met dag 000 en na bij het omslaan van de bladzijde van dag 365 geef je een diepe zucht omdat het jammer is dat je afscheid moet nemen.

 • Clare is de moeder waar je graag naast zou willen staan, aan het schoolhek. En de kans dát er zo maar een Clare in jouw directe omgeving bestaat, geloof je na een paar hoofdstukken ook; een goede baan, leuke man, leuke kinderen, leuke feestjes, leuk huis, leuke baan… Oh nee, de baan wordt op een dag geskipt: Clare wil écht meer tijd aan haar kinderen besteden. Echt, er is niets mis met Clare. Ze is grappig, Ze is moedig. En ze is genadeloos eerlijk. 

 • Tussen de dagboeken van Helen Fielding en Clare Pooley mag dan de grote overeenkomst de luchtige toon en de onderkoelde Britse humor zijn, Clare geeft naast al deze fijnzinnige lolligheid ook een duidelijke boodschap mee. 

 • Goed boek lezen tijdens je vakantie? Doe deze!
 • Die boodschap zou je zo maar van pas kunnen komen bij de gesprekken die je met je puber over het wel of niet drinken hebt. De wijze waarop Clare verhaalt over het al heel jong roken en drinken heeft op mij persoonlijk een grote indruk gemaakt; in een page-turner als ‘ChardonNEE’ heb je in één verhaal de lol van het avontuur, de pret én de enorme kater die dit met zich heeft meegebracht op je netvlies. 

  En eerlijk is eerlijk: ik ben toch ook maar even de lege flessen van een week bij ons in huis gaan tellen. Het Clare-Pooley-effect blijft duidelijk hangen: jij bent het zelf die de keuzes in je leven maakt. Maak de juiste.

   

 • Meteen bestellen?

 • Meer over Clare Pooley

 • Eerder gelezen...

 • Opgeruimd met ADHD

  Praktische tips die ook leuk zijn voor ouders van pubers zónder adhd!

  Lees verder

  Marina leest een kookwekker!

  Ja. Ik ben serieus. Ik recenseer een kookwekker. Of eigenlijk... het idee áchter de kookwekker. Het werkt. Echt.

  Lees verder

  1 of page 13

 • Marina Leest | Rushhour

  Help je puber plannen. En zo blijft het ook nog leuk!

  Lees verder

  Marina Leest: De planner van Tim Hofman & BrainBoost

  Tim Hofman zegt het: sneller leren is harder leven. En met deze planner helpt ie een handje... Plannen heeft direct

  Lees verder

  1 of page 13

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen