• Marina Leest: Pittige Pubers

 • Dit boek winnen?

  Uitgeverij Lannoo heeft een aantal exemlaren ter beschikking gesteld om te verloten! 

  Wil je kans maken? Laat dan hieronder jouw reactie achter.

  Direct bestellen? Dat kan ook via Bol.com! 

 • 21 comments

  Hoi Marina, Denk dat ik dat boek wel goed kan gebruiken, dochterlief hangt tegen het autisme aan. Is niet gediagnostiseerd maar heeft veel trekjes waar ik soms moeilijk mee om kan gaan. Jouw boeken hebben me al een stuk op weg geholpen met de pubertijd van zoonlief en dochterlief, maar een extra steuntje in de rug kan ik wel gebruiken. Groetjes Marjolein

  Reply

  Ik zou het boek heel erg graag willen winnen. Mn zoon heeft ADHD en daar ben ik best al goed mee bezig, al zeg ik het zelf, maar owee..... soms is het allemaal zo moeiljjk te onthouden en te begrijpen. Daarom zou ik graag dit boek willen winnen.

  Reply

  Zoonlief met adhd is net veertien en begint nog maar net met puberen. Wat fijn dat er eindelijk een boek is dat ook toepasbaar is op deze groep pubers! Want laten we eerlijk zijn: het is soms best een uitdaging....

  Reply

  Met onze drieling meiden die echt alle drie heel erg pittig aan het puberen zijn, met hun 16,5 jaar, lijkt me dit geweldig om te winnen. 🍀🙏🏻💪🏽

  Reply

  Ik wil heel graag samen met zoonlief de puberteit een beetje positiever door. Hij heeft het zwaar. Als kind van gescheiden ouders, met een moeder zonder ADHD, een vader met Borderline, voelt hij zich vaak onbegrepen, onterrecht aangesproken. Hij wil graag nog meer vrijheid, minder gezeur aan zijn hoofd, zonder te veel moeite zijn schooljaar halen. Het zou fijn zijn om meer naast elkaar te staan. Naast de goede en bruikbare tips van Marina, wil ik graag nog meer geprikkeld worden door het boek. Dank je wel.

  Reply

  Met 10 kids in huis, waarvan 9 pubers, allen met hun eigen gebruiksaanwijzing, zijn we altijd op zoek naar tips. Dit boek is dan ook meer dan gewenst.

  Reply

  Geen ADHD of autisme. Wel behoorlijke andere problematiek (jij weet welke). Hierdoor pubert onze dochter in kwadraat. Dit boek lijkt me ontzettend interessant en 'handig' om te lezen.

  Reply

  Wil het boek heel graag winnen. Een 15-jarige puber met ADD en autisme en een 17-jarige megapuber met ADD voeren de boventoon in huis. Zitten al een jaar met onze handen in het haar en hulp komt maar niet van de grond. HELP, ik heb het boek echt nodig.

  Reply

  Hoi Marina ik loot heeeeeeel graag mee naar het boek “pittige Pubers” ! met een 14 jarige zoon met diagnoses Syndroom van Asperger en ADHD ben ik altijd op zoek naar de juiste ingangen om hem te bereiken in zijn eigen belevingswereld! prettig weekend gewenst! groetjes Donja van der Zaag, Lemmer

  Reply

  Grijze haren krijg ik (soms) van mijn 3 kinderen in de leeftijd van 18, 17 en 15 jaar. Bij de jongste is vorig jaar ADHD gediagnotiseerd. En dit levert toch wel veel problemen op. Vooral op school. De middelste is een uberpuber en een standaard sandwichkid. Dan heb ik nog geluk met de oudste; die heeft niet echt gepuberd tot nu toe. Het ergste is ook wel dat mijn man en ik zelf geen echte pubers zijn geweest en ons bepaalde dingen moeilijk kunnen voorstellen. Soms zeggen mensen; later lach je erom.....nou daar kan ik me nu nog niets bij voorstellen. Dus misschien denk ik wel als ik het boek lees en er herkenbare dingen in voorkomen, dat het er allemaal bij hoort en dat meer mensen dit zo ervaren. Anders wordt er ook geen boek over geschreven :)

  Reply

  Wij worstelen al jaren met onze nu 16 jarige zoon. Een mooie en slimme jongen die zijn toekomst lijkt te vergooien door verkeerde keuzes en altijd tot het uiterste te willen gaan. Na gesprekken is er niet uitgekomen dat hij adhd of autisme heeft maar een lichte vorm van Asperger en add daar neigt het naar. Niemand dringt tot hem door want hij wimpelt met z'n charmes alles af. En dan is hij ook nog kind van gescheiden ouders die niet makkelijk met elkaar communiceren vanuit vaders kant, dat maakt het voor hem nog lastiger. En ik als moeder maak me zorgen. Wie weet lees ik bruikbare tips in dit boek. Dank je wel voor het onder onze aandacht brengen. En wie weet win ik een keer iets :-) Groetjes Annemiek

  Reply

  Zou ik graag willen winnen en lezen. Denk dat ik (wij) hier veel aan gaan hebben/ervan kunnen leren.

  Reply

  Denk dat we hier thuis veel aan kunnen hebben. Groet Jolanda

  Reply

  Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Puberzoon pas op zijn 13e de 'diagnose' pddnos gekregen, na 10 jaar strijd met hem. Op de middelbare ging hij ' onderuit', toen eindelijk onderzoeken gedaan en kwam er pdd nos uit. School is het moeilijkste voor hem en voor ons de omgang met hem. Om vanuit ruzie weer verbinding met hem te maken, er werd immers jaren ontkend dat er iets was. We moesten maar strenger zijn voor hem en ( nog) meer straf geven...Hij werd daar juist nog veel bozer van. Nu is gebleken dat hij gewoon niet anders kán en is het eigenlijk heel knap / stoer van hem dat hij zich staande weet te houden op een reguliere school. Wel op een andere school dan dat hij gestart is en een niveau lager, maar hij doet het. Wel nog steeds met strijd thuis, vooral over schoolse zaken, thuis= thuis en school= school etc. Op school merken ze weinig aan hem. Ik heb al veel boeken bestudeerd de laatste 1,5 jaar over autisme en zo mogelijk over pubers, deze kan er nog bij! ;) Mooi dat daar echt een boek gericht over geschreven is!

  Reply

  Héél graag zou ik dit boek willen lezen. Mijn zoon van 14,5 met autisme begint zo langzamerhand in de puberteit te raken. Hij heeft een hoog iq en is vooral heel goed in verbloemen van zijn problemen. In dit boek staan vast super goede tips voor ons. En zijn 12 jarige slimme zusje volgt straks (nou ja straks?) ook nog! Dus héél graag!!

  Reply

  Graag het boek voor mijn zus

  Reply

  Het lijkt mij een handig boek,ik ben benieuwd naar de adviezen en tips.

  Reply

  Ik heb jou (Marina) gezien bij de school van mijn (bonus-)kinderen, Het Kottenpark. Met mijn ervaring in het (speciaal-) onderwijs als leerkracht, pabo-diploma en master SEN op zak heb ik toch nog enorm veel geleerd, genoten en opgestoken. Als moeder in een fusiegezin met 5 pubers (incl. 3x diagnose ASS) ben ik zeer geïnteresseerd in dit boek. Zeker weten dat ik er weer veel van zal leren en mee zal nemen in mijn dagelijkse uitdaging. Groetjes, Een pittige moeder!

  Reply

  Beste Marina, Heel graag lees ik meer over dit onderwerp, wat voor mij een nieuw fenomeen is aangezien de oudste zoon van mijn vriend licht autistisch is. Graag wil de zoon van mijn vriend beter begrijpen zodat ik veel beter en gemakkelijker rekening kan houden met hem.

  Reply

  Hallo Marina, Wij kunnen het boek goed gebruiken, onze zoon heeft trekjes van ADD/DCD en kenmerken van autisme, dit wordt versterkt door het puberen, hij doet het liefst gamen/internetten en school is maar onzin..... Groetjes Monique

  Reply

  Hoi Marina, fijn om tips te lezen en het boek wil ik graag winnen! Onze zoon van 15 heeft ADHD en na een periode van schijnbare rust, zitten we nu wel weer met een aantal dringende zorgvragen en het is lastig om de juiste hulp te vinden. Het boek zou ons een handje kunnen helpen!

  Reply
 • Eerder gelezen...

 • Marina Leest | Wat eten we vandaag?

  Extra tip: als je dan toch voor je puber bezig bent, vergeet je eigen lunch niet! Want echt, je krijgt spijt als je

  Read more

  Marina Leest: man o man

  'Dit boek is - wat mij betreft - verplichte kost voor iedereen die met mannen en/of met jongens werkt.'

  Read more

  Marina Leest: Pubermania

  Uitgeverij Lannoo heeft een aantal exemlaren ter beschikking gesteld om te verloten!  Wil je kans maken? Laat dan

  Read more

  1 of page 10

 • Marina Leest: Geen pijn Geen angst Geen leven

  Van uitgeverij In De Wolken mag ik een exemplaar van dit prachtige boek weggeven! Wil je kans maken op een exemplaar?

  Read more

  Marina Leest: het flow Lemonade Meiden-vakantieboek

  Als je vandaag bestelt bij Bol.com heb je het meiden-vakantieboek mórgen in huis!Ik mag een aantal exemplaren van

  Read more

  1 of page 10