• Ze heeft geen vriendje maar wil toch aan de pil

  Mijn dochter (16) wil aan de pil. Ik ben er per ongeluk achter gekomen, omdat haar schoolagenda open lag en ze hier de afspraak met de huisarts ingeschreven had. Later heb ik begrepen dat ze voor school geen afwezigheidsbriefje van mij nodig had omdat ze op school begrepen dat ze voor deze afspraak 'privacy nodig had'.

  Wij vinden het allemaal maar vreemd; achter onze rug om zo'n belangrijke beslissing nemen. Ik ben ook erg teleurgesteld; ik dacht dat we een vertrouwelijke relatie met elkaar hadden en dat ze alles aan me kan vertellen. Nu vraag ik me af wat ze nog meer verborgen houdt.

  Ze heeft geen vriendje, zegt ze. Dat is nóg een reden waarom ik niet snap dat ze nodig aan die pil wil beginnen. Last van acne heeft ze ook niet.

  Diep in mijn hart ben ik bang dat mijn dochter tot de groep meisjes gaat behoren die van het ene bed naar het andere hopt. Zo hebben we haar niet opgevoed.

  Heeft iemand een tip voor deze moeder? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken?

  Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten...

  Je kunt hieronder reageren; op deze manier bied ik je meer privacy. Je kunt er zelf voor kiezen of je een 'nickname' gebruikt of je eigen naam. Je e-mailadres moet je wel juist invoeren. Dit adres wordt nooit geplaatst!

 • Reageer!

  Iedere week geef ik antwoord op een opvoedvraag van een vader of moeder van een puber.

  Heb jij een opvoedvraag? Je bent meer dan welkom om deze te stellen! 

  Vind je het leuk om samen met andere ouders (veilig online) door te praten? Overweeg dan om een abonnement te nemen en deel uit te maken van onze groepen! 

 • De vervolgopleiding valt een beetje tegen

  Opvoedbreinbrekers: vragen & antwoorden van en voor ouders

  Lees verder

  Het klikt niet met de mentor

  Opvoedbreinbrekers: vragen en antwoorden van ouders over het opvoeden & opgroeien van pubers

  Lees verder

  1 of page 7

 • Marina Vlogt: energiedrankjes; waarom je nee moet zeggen

  Pubers zijn er gek op; energiedrankjes. De media vertellen ons de laatste week bijna dagelijks hoe slecht het voor

  Read more

 • Stiefminuutje 'met ruzie is niets mis'

  Stiefminuutjes, een serie tips van Gezinscoach & mediator Gideon de Haan.  Deze keer: over ruzie. Daar is niets

  Read more

  1 of page 5

 • Marina ken je onder andere van

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen