• Onze zoon (17) heeft een grote groep vrienden waarmee hij veel en graag optrekt. Ze treffen elkaar elke dag bij de snackbar in het winkelcentrum.

  De afgelopen maand ben ik drie keer door de politie gebeld over het feit dat hij deel uit maakt van groep die veel overlast veroorzaakt in het winkelcentrum. Inmiddels hebben we ook begrepen dat een aantal van deze jongens betrokken zijn bij een winkeldiefstal waarbij een klant die wilde ingrijpen geslagen is. Ook de mentor van zijn klas heeft haar zorgen met ons gedeeld. We zijn erg geschrokken van al deze informatie.

  We begrijpen de aantrekkingskracht van deze groep eerlijk gezegd niet zo goed. Tot een half jaar geleden hoorde onze zoon ook bij een totaal andere groep; kinderen van vrienden van ons, vaak actief bij de hockey- en voetbalvereniging.

  Als ik hem vertel dat hij zijn vrienden eens moet uitnodigen om hier thuis te komen zegt hij dat hij liever 'gewoon doodgaat' dan zo iets te doen. De rollen lijken een beetje omgedraaid; alsof hij zich schaamt voor ons. Ik ben heel erg bang dat hij langzaam maar zeker afglijd naar de criminaliteit.

  Heeft iemand een tip voor deze moeder? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken?

  Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten...

  Je kunt hieronder reageren; op deze manier bied ik je meer privacy. Je kunt er zelf voor kiezen of je een 'nickname' gebruikt of je eigen naam. Je e-mailadres moet je wel juist invoeren. Dit adres wordt nooit geplaatst!

 • Reageer!

  In de serie 'Opvoedbreinbrekers' geef ik antwoord op een opvoedvraag van een vader of moeder van een puber.

  Heb jij een opvoedvraag? Je bent meer dan welkom om deze te stellen! 

  Met andere ouders (veilig online) doorpraten? Dan abonneer je je natuurlijk meteen!

 • Marina ken je onder andere van

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen