• Op haar mobiel staan naaktfoto's

  Onze dochter van 16 is de hele dag in de weer met haar mobiel. Er wordt urenlang met vrienden en vriendinnen geappt, ge-snapchat en er worden natuurlijk selfies gemaakt. Ook naakt.

  We zijn echt heel erg geschrokken; dit hadden we natuurlijk van haar verwacht. Je denkt altijd 'dit doet mijn kind niet' als je verhalen hoort over het doorsturen van naaktfoto's. Inmiddels weten we ook dat ze haar foto's nog nooit heeft gedeeld met mensen. Gelukkig.

  Maar, hoe leren andere ouders hun kinderen om voorzichtig te zijn met internet? Stellen ze grenzen en hebben ze regels? Daar zijn we erg benieuwd naar.

  Heeft iemand een tip voor deze ouders? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken?

  Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten...

  Geef jouw tip!

  Je kunt hieronder reageren; op deze manier bied ik je meer privacy. Je kunt er zelf voor kiezen of je een 'nickname' gebruikt of je eigen naam. Je e-mailadres moet je wel juist invoeren. Dit adres wordt nooit geplaatst!

 • Reageer!

  In de serie 'Opvoedbreinbrekers' geef ik antwoord op een opvoedvraag van een vader of moeder van een puber.

  Heb jij een opvoedvraag? Je bent meer dan welkom om deze te stellen! 

  Met andere ouders (veilig online) doorpraten? Dan abonneer je je natuurlijk meteen!

 • Marina ken je onder andere van

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen