• “facebook-vriendschap met je dochter

  Mijn dochter (17) is bevriend met een aantal moeders van vriendinnen. De Facebook-vriendschap met mij heeft ze vorig jaar verbroken.

  Nu vertellen de betreffende moeders regelmatig over al haar avonturen waar ik weinig of geen weet van heb. Ik voel me hier eigenlijk heel erg door afgewezen. Moet ik hier met mijn dochter over praten? Ik kan haar toch moeilijk verplichten om me weer als vriend(in) op FB te accepteren of de betreffende dames te ontvrienden…[/vc_column_text][vc_column_text]Heeft iemand een tip voor deze moeder? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken?

  Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten…

  ]Zelf een opvoedbreinbreker? Stel jouw vraag via opvoedvragen@marinavanderwal.nl of stuur een pb via Facebook. Vragen worden áltijd anoniem geplaatst!

   

 • 2 comments

  2 van m'n dochters zijn een tijd "geen vrienden" van me geweest. De oudste heeft me na 2 jaar weer toegevoegd. Weet niet meer precies waarom, waarschijnlijk omdat de middelste me wel eens tagt in recepten die uitgeprobeerd moeten worden. Een aantal maanden terug ben ik ook weer toegevoegd bij m'n jongste. Haar vriend had mij wel toegevoegd aks vriend en vond het raar dat zij dat niet was. Mijn advies: niet teveel aandacht aan besteden, bijna nergens op reageren, zowel op FB als live wat betreft geplaatste berichten. Ga af en toe eens een echt gesprek aan, voorzover mogelijk, er is altijd wel een kleine opening!

  Reply

  Laat je dochter weten wat de andere moeders doen. Misschien heb je ook wel het gevoel dat je eigenlijk niet mee mag luisteren, als die andere moeders dingen vertellen, die kennelijk niet voor jouw oren bestemd zijn. Dan kan ze wat selectiever worden in haar vrienden, of met wat ze op FB zet. Laat merken dat wat jij weet, niet doorverteld wordt. (ik neem aan dat je buiten FB om wel contact hebt.) Wat ze op Instagram zet zie je misschien ook niet, maar dat doet minder zeer, als je het niet van andere moeders hoort

  Reply
 • Lachgas | Wat moet je als ouders weten?

  Paniek! Pubers gaan massaal aan de lachgaspatronen en je kind loopt hiermee zomaar risico om daardoor in een rolstoel

  Read more

  1 of page 251

 • Marina Leest: De planner van Tim Hofman & BrainBoost

  Tim Hofman zegt het: sneller leren is harder leven. En met deze planner helpt ie een handje... Plannen heeft direct

  Read more

  1 of page 251

 • marina ken je onder andere van: