• Marina Leest: De planner van Tim Hofman & BrainBoost

 • Tim Hofman zegt het: sneller leren is harder leven. En met deze planner helpt ie een handje...

  Plannen heeft direct invloed op je cijfers: scholieren mét een planning scoren beter als het om cijfers gaat en het aller grappigste is natuurlijk dat ze minder tijd besteden aan het Grote Scholieren Monster 'huiswerk'! Dat is ook de basis voor de online cursus 'Een vliegende start' die  bij de start van het nieuwe schooljaar (10 september) online komt. Inclusief webinars en de mogelijkheid om je vragen te stellen!

  Maar, als vader en als moeder kun je dan overtuigd zijn van een goede planning: het moet uiteindelijk door je zoon of dochter gedaan worden, dat huiswerk in kaart brengen. De opdrachten, de toetsen en de werkstukken... 

   

 • Op Facebook heb ik alvast een voorproefje gegeven: ik ben enthousiast over de planner van BrainBoost en Tim Hofman. Dat komt allereerst over de no nonsense aanpak en opmaak: strak, weinig tierelantijntjes én grappig. Maar ook door de icoontjes, de toon van alle teksten en tips. Het blije hoofd van 'vriend Tim' is elke bladzijde op een andere manier grappig. Al vraag ik me (als saaie volwassene) dan wel af waarom die foto met middelvinger nou ook zo nodig moest...

   

 • Als jij in 2029 deze planner terugvindt, zou het een document moeten zijn dat precies laat zien wat jou nu bezighoudt
 • Het verschil tussen een agenda en een planner

  Ja, jij en ik hadden vroeger een agenda; een plek waar je geacht werd om al je huiswerk te noteren en waar je dan thuis uren in aan het zoeken en bladeren was omdat je niet meer precies wist waar je wat had opgeschreven. En die drie hoofdstukken geschiedenis uit je hoofd leren las je, net als die drie woordjes engels vertalen een dag van te voren...

  Tenminste, zo werkte dat ooit bij mij. 

 • Tim helpt opvoeden!

  Met deze planner worden pubers geholpen om huiswerk in stukjes te verdelen. Het grote voordeel: je bent geen uren in paniek bezig om al je huiswerk op het laatste moment af te krijgen én je leert meteen plannen. Het wordt ook allemaal duidelijk uitgelegd. Met daarbij meteen de belofte: als je je planning goed op orde hebt ben je minder tijd aan je huiswerk kwijt én je hebt (grote) kans op hogere cijfers. 

  Ik ben blij met de extra toelichting dat een papieren planner noodzakelijk is náást een digitaal systeem als Magister of Som to day.

  Door de hele planner heen vind je informatie die steeds als uitgangspunt heeft 'hoe je zo snel mogelijk leert en van dat huiswerk af kunt zijn'; genoeg water drinken, op tijd naar bed, je mobieltje tijdens het leren wegleggen (echt!), gezond eten... Op een luchtige manier krijg je zo ook van 'vriend Tim' een steuntje in de rug als het om opvoeden gaat.

  De stickers 'geen zin, maar het moet!' en 'Terrordag!' ga ik mooi zelf gebruiken!

   

  Als jongens moeder is mijn eerste reactie: deze planner is bij uitstek geschikt voor jongens! Maar ja, dat is natuurlijk pure discriminatie. Deze planner is dus geschikt voor jongens én meisjes. Al denk ik dan toch...

  Bij deze agenda worden twee vellen stickers in zwart en wit geleverd: icoontjes om extra aandacht op huiswerk te vestigen maar ook quotes als 'dit moet eerst', 'geen zin, maar het moet!', 'Terrordag!' en 'zin in!'.

  Die laatste sticker zal waarschijnlijk vooral gebruikt worden bij de feestjes; want die noteer je natuurlijk ook in je planner!

 • Een andere planner waar ik blij van word is de planner van Skur. Deze planner heb ik een paar jaar geleden al gerecenseerd.

 • 1 comment

  Ziet er goed uit!

  Reply
 • Eerder gelezen...

 • Marina Leest: De planner van Tim Hofman & BrainBoost

  Tim Hofman zegt het: sneller leren is harder leven. En met deze planner helpt ie een handje... Plannen heeft direct

  Lees verder

  Marina Leest: Het Penisboek

  Waar houdt een man het áller, áller, állermeeste van in de hele wereld? Waar mag je nooit grappen

  Lees verder

  Marina Leest: Het pornobrein

  Dit is zo’n onderwerp waar je het nét niet over hebt tijdens de koffie-met-appeltaart(-met slagroom). En de

  Lees verder

  1 of page 12

 • Marina Leest: ChardonNEE van Clare Pooley

  ‘Het is de schuld van Bridget Jones’, schrijft Clare Pooley op dag 001 van haar dagboek. En naast Bridget

  Lees verder

  Marina Leest | Wat eten we vandaag?

  Extra tip: als je dan toch voor je puber bezig bent, vergeet je eigen lunch niet! Want echt, je krijgt spijt als je

  Lees verder

  Marina Leest: man o man

  'Dit boek is - wat mij betreft - verplichte kost voor iedereen die met mannen en/of met jongens werkt.'

  Lees verder

  1 of page 12