• De vraag komt regelmatig langs: moet je het als ouders nu wel of niet toestaan dat je zoon en/of je dochter bij jou thuis slaapt (en vrijt natuurlijk!) met zijn of haar partner.

  Laten we eerlijk zijn: het idee dat je kind 'aan seks doet' is natuurlijk wel het ultieme bewijs dat je kind de stap naar het volwassen leven aan het maken ís of al gemaakt hééft. En hoe ga je daar dan mee om?

  In Dagblad Trouw stond vorige week woensdag deze vraag centraal in 'De Opvoedvraag' en ik leg 'm hier ook graag voor omdat veel ouders zichzelf (en mij) deze vraag stellen.

  Wat vind jij?

 • Heb jij een tip voor ouders die zichzelf deze vraag stellen? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken? Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten...

  Geef jouw tip!

  Je kunt hieronder reageren; op deze manier bied ik je meer privacy. Je kunt er zelf voor kiezen of je een 'nickname' gebruikt of je eigen naam. Je e-mailadres moet je wel juist invoeren. Dit adres wordt nooit geplaatst!

 • Reageer!

  Herken jij deze vraag omdat je hier ook tegen aanloopt? Misschien heb je zelf een oplossing gevonden? Reageer! Samen weten we altijd meer dan één!

  Voor het reageren op de OpvoedBreinBreker geldt altijd: wees vriendelijk voor elkaar! 

 • 4 comments

  Hallo. Ik heb hier nog geen ervaring mee. Mijn dochter (14) moet nog helemaal niks van jongens en seks weten. Als er gezoend wordt in een film houdt ze een kussen voor haar ogen :-) Maar ik denk dat ik het toelaat als ze een jaar of 16 is en ze een 'vaste' relatie (minimaal 6 maanden samen) heeft met een jongen/meisje die wij al een paar keer ontmoet hebben en vertrouwen.

  Reply

  De vraag kwam na 6 mnd verkering. Zoon was 17,5 vriendin net 17. Heb gevraagd wat ouders ervan vjnden. Die vonden het goed. Gesprek gehad met ouders. Regel was (in het begin) 1x per maand. Goed dat ze er over praten en niet ergens stiekem iets deden. Ondertussen 1,5 jaar verkering en het blijven slapen gebeurd iets vaker . Zorgen niet voor overlast en zijn discreet (jongere broer en zus)

  Reply

  tja altijd moeilijk mijn kinderen 15 en 11 zijn hier nog niet mee bezig. maar ik denk dat je het niet tegenhoud als ze niet samen mogen slapen, dan vinden ze wel een andere plek als ze dit graag willen. ik zou en doe dit al regelmatig het wel bespreekbaar maken dathet niet stoer of cool is om meteen maar met de eerste de beste sex te hebben en dat je er ook echt zelf aan toe moet zijn. ik laat ze liever hier slapen dan dat ze ergens anders aan rommelen zo is er ook nog een stukje veiligheid.

  Reply

  Onze thuiswonende zoon van 18 heeft sinds de zomer zijn eerste liefde (ook 18). Zij is hier vaak en sinds een maand of 4 "logeren" ze wekelijks bij elkaar. Het scheelt wel dat zij een meisje is dat niet in 7 sloten tegelijk loopt en een goede invloed heeft op onze zoon. Wij hebben nog nooit "last" van ze gehad (behalve dat ze, als ik al naar mijn werk ben, alle eieren opmaken... ;-)

  Reply
 • opvoedbreinbreker

  Opvoedbreinbrekers: vragen & antwoorden van en voor ouders met pubers

  Lees verder

  Verkiezingen

  Onze zoon (17) en dochter (14) zijn totaal niet geïnteresseerd in de politiek van ons land. Laat staan dat ze zich

  Lees verder

  Is een vermelding van de leeftijd een advies of een regel?

  Fedor, onze zoon van 14 speelt graag computergames. Veel andere hobby's heeft hij niet. En het liefst zou hij alleen

  Lees verder

  1 of page 5

 • Marina Vlogt: energiedrankjes; waarom je nee moet zeggen

  Pubers zijn er gek op; energiedrankjes. De media vertellen ons de laatste week bijna dagelijks hoe slecht het voor

  Read more

 • StiefMinuutje: een nieuwe liefde

  Tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan.

  Read more

  StiefMinuutje: afspraken maken

  Korte tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan.

  Read more

  StiefMinuutje: je bent mijn v/m niet!

  Tips voor samengestelde gezinnen en gescheiden ouders van mediator & gezinscoach Gideon de Haan. Meer Stiefminuutjes

  Read more

  1 of page 3

 • Marina ken je onder andere van