• De vraag komt regelmatig langs: moet je het als ouders nu wel of niet toestaan dat je zoon en/of je dochter bij jou thuis slaapt (en vrijt natuurlijk!) met zijn of haar partner.

  Laten we eerlijk zijn: het idee dat je kind 'aan seks doet' is natuurlijk wel het ultieme bewijs dat je kind de stap naar het volwassen leven aan het maken ís of al gemaakt hééft. En hoe ga je daar dan mee om?

  In Dagblad Trouw stond vorige week woensdag deze vraag centraal in 'De Opvoedvraag' en ik leg 'm hier ook graag voor omdat veel ouders zichzelf (en mij) deze vraag stellen.

  Wat vind jij?

 • Heb jij een tip voor ouders die zichzelf deze vraag stellen? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken? Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten...

  Geef jouw tip!

  Je kunt hieronder reageren; op deze manier bied ik je meer privacy. Je kunt er zelf voor kiezen of je een 'nickname' gebruikt of je eigen naam. Je e-mailadres moet je wel juist invoeren. Dit adres wordt nooit geplaatst!

 • Reageer!

  In de serie 'Opvoedbreinbrekers' geef ik antwoord op een opvoedvraag van een vader of moeder van een puber.

  Heb jij een opvoedvraag? Je bent meer dan welkom om deze te stellen! 

  Met andere ouders (veilig online) doorpraten? Dan abonneer je je natuurlijk meteen!

 • 4 comments

  Hallo. Ik heb hier nog geen ervaring mee. Mijn dochter (14) moet nog helemaal niks van jongens en seks weten. Als er gezoend wordt in een film houdt ze een kussen voor haar ogen :-) Maar ik denk dat ik het toelaat als ze een jaar of 16 is en ze een 'vaste' relatie (minimaal 6 maanden samen) heeft met een jongen/meisje die wij al een paar keer ontmoet hebben en vertrouwen.

  Reply

  De vraag kwam na 6 mnd verkering. Zoon was 17,5 vriendin net 17. Heb gevraagd wat ouders ervan vjnden. Die vonden het goed. Gesprek gehad met ouders. Regel was (in het begin) 1x per maand. Goed dat ze er over praten en niet ergens stiekem iets deden. Ondertussen 1,5 jaar verkering en het blijven slapen gebeurd iets vaker . Zorgen niet voor overlast en zijn discreet (jongere broer en zus)

  Reply

  tja altijd moeilijk mijn kinderen 15 en 11 zijn hier nog niet mee bezig. maar ik denk dat je het niet tegenhoud als ze niet samen mogen slapen, dan vinden ze wel een andere plek als ze dit graag willen. ik zou en doe dit al regelmatig het wel bespreekbaar maken dathet niet stoer of cool is om meteen maar met de eerste de beste sex te hebben en dat je er ook echt zelf aan toe moet zijn. ik laat ze liever hier slapen dan dat ze ergens anders aan rommelen zo is er ook nog een stukje veiligheid.

  Reply

  Onze thuiswonende zoon van 18 heeft sinds de zomer zijn eerste liefde (ook 18). Zij is hier vaak en sinds een maand of 4 "logeren" ze wekelijks bij elkaar. Het scheelt wel dat zij een meisje is dat niet in 7 sloten tegelijk loopt en een goede invloed heeft op onze zoon. Wij hebben nog nooit "last" van ze gehad (behalve dat ze, als ik al naar mijn werk ben, alle eieren opmaken... ;-)

  Reply
 • Marina ken je onder andere van

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen