• Stiefkind van de rekening | 6 december | NPO 2, 21.15 uur.

  Dagelijks spreek ik ouders met een samengesteld gezin waar het volkomen uit de hand lijkt te lopen. En na ieder gesprek besef ik me weer: een tweede (of derde of...) hoeft niet te klappen. Je kunt zo veel verdriet en frustratie besparen als je je aan 'de regels van het stiefparadijs' houdt. 

  En dat zie ik dan weer bij al die stellen die vóór ze het gezamenlijke avontuur aangaan bij me langskomen; met liefde alleen redt je het niet; met een liefdevol plan wél.

  Daar waar een derde van de huwelijken strandt, blijkt twee derde van de stiefgezinnen uiteindelijk weer stuk te lopen.
  Het is heel gecompliceerd om van twee gezinsculturen e e n harmonieus geheel te maken.
  Stiefouders en stiefkinderen worstelen met nieuwe partners en kinderen.
  Ook met andere gewoontes, andere opvoedmethodes, andere karakters.
  Zelfs de meest gewone gezinsprikelen blijken voor grote problemen te kunnen zorgen.
  Dat gebeurt helemaal als boze exen over de schouders van het nieuwe gezin meekijken.
  Een nog na-dreunende vechtscheiding blijkt de grootste risicofactor voor verstoring van het nieuwe gezinsgeluk.

  Er is morgenavond ook mogelijkheid om vragen live te stellen. Je kunt je hier (anoniem) inschrijven: https://events.genndi.com/.../169105139238437001/aa706c4972

  Samenstelling en regie: Hetty Nietsch
  Research: Simone Tangelder
  Eindredactie: Manon Blaas

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen