• Onze zoon (17) en dochter (14) zijn totaal niet geïnteresseerd in de politiek van ons land. Laat staan dat ze zich interesseren voor de komende verkiezingen. 

  Ik schrik daar steeds van; de volgende verkiezingen is mijn zoon stemgerechtigd en dan hoop ik toch echt dat hij ook naar de stembus gaat. Al zijn zijn uitlatingen soms zodanig dat ik me daar wel zorgen over maak. 'Stemmen is burgers tevreden houden zonder ze macht te geven', is één van zijn steeds terugkerende opmerkingen.

  Mijn dochter vindt het allemaal 'onzin'.

  Zelf was ik al heel jong geïnteresseerd in de landelijke politiek. Ik las kranten en verheugde me echt op de eerste keer dat ik zou mogen stemmen. Herkennen andere ouders deze desinteresse? Moet ik me zorgen maken? Of hoort dit ook bij de leeftijd?

 • Reageer!

  Herken je deze vraag? Praat mee!

  En vergeet niet om vriendelijk te blijven voor elkaar!

 • Reageer!

  In de serie 'Opvoedbreinbrekers' geef ik antwoord op een opvoedvraag van een vader of moeder van een puber.

  Heb jij een opvoedvraag? Je bent meer dan welkom om deze te stellen! 

  Met andere ouders (veilig online) doorpraten? Dan abonneer je je natuurlijk meteen!

 • 1 comment

  Zoon heeft wel een mening! Als hij hiernaar gaat leven, zullen we nog veel van hem horen. Hier is de papieren krant onmisbaar voor de zichtbaarheid in huis, en het gesprek. TV is verdwenen uit het leven van de kinderen, samen aan het beeldscherm werkt hier niet.

  Reply
 • Marina ken je onder andere van

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is mijn persoonlijke mening. Ik beloof je graag dat ik met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: ik verzamel zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen | Afsluiten
Instellingen