• Lezingen & Theater

  Lezingen voor ouders, in opdracht van ouderraden, scholen, gemeenten en CJG’s.

  Maar ook patientenverenigingen, bijscholing voor professionals die regelmatig contact hebben met pubers, jongeren en hun ouders. De thema’s?

  Natuurlijk zijn dat: opvoeden, grenzen stellen en ruimte geven, loslaten, omgaan met chronische een ziekte, intimiteit (en seksualiteit), positieve aandacht (dat werkt geweldig!), complimenten geven (ik ben daar niet zo voor en dat leg ik graag uit). De lezing een puber in huis, hoe houd je het gezellig? is inmiddels door tienduizenden ouders bezocht. Vrijbewijs gaat daar vanaf 2016 hopelijk op volgen. En ja: beide lezingen zijn te boeken.

 • Opvoedvragen?

  Iedere week een opvoedvraag van ouders, beantwoord tijdens het Webinar 'Opvoedbreinbrekers Live'. Op maandagavond kun je gratis deelnemen! Naast één centraal thema waar Marina dieper op in gaat, heb je elke week de mogelijkheid om ook jouw eigen opvoedvraag anoniem te stellen.

  Van de opvoedbreinbrekers Live wordt iedere dinsdagmorgen een herhaling (replay) uitgezonden. Deelnemers die de uitzending van maandagavond hebben gemist worden automatisch uitgenodigd. 

  Elke week uitgenodigd worden voor de nieuwe opvoedbreinbreker? Geef je dan op!

   

  Opvoedbreinbrekers zijn échte vragen, van échte ouders.

 • Opvoedvragen Plus: een persoonlijk gesprek

  Wil je een persoonlijker antwoord dan alleen een bericht via Facebook, dan is bellen op maandagmorgen tussen 9.00 en 10.00 uur een goede optie. Op dat moment houd ik kosteloos spreekuur. Per gesprek is er ongeveer 10 minuten beschikbaar. En misschien heb je aan zo’n kort gesprek wel  genoeg: fijn! Maar het kan ook zo zijn dat je denkt ‘ik wil echt rustig verder praten’. Dat kan ook!

  Voor deze rustige gesprekken maak ik graag een afspraak met je. Dat kan in de praktijk in Castricum zijn maar veel vaker gebeuren deze gesprekken via de telefoon of via Skype. Op een moment dat jou (en mij) goed schikt en we in alle rust kunnen praten.

  Het uitgangspunt is dat je niet vaker dan drie keer een gesprek hebt. Laten we dat maar als eerste vaststellen. En nee, als er dan toch een vierde of vijfde gesprek plaatsvindt, dan ben je niet gek en zeker geen slechte opvoeder. Maar we moeten toch ergens een doel vaststellen. Vind je niet?

  Voor deze gesprekken worden wél kosten in rekening gebracht; ook bij mij moet – helaas – de schoorsteen roken; het is mijn werk om met mensen gesprekken te hebben. Ook de slager geeft zijn biefstukjes niet zo maar weg en de groenteboer rekent zijn stronkjes bloemkool graag met me af. 

 • E-cursussen & Webinars

  Digitaal leren over opvoeden & opgroeien van pubers met e-cursussen en opvoedwebinars.

  Met het grote voordeel: altijd vanuit je eigen omgeving, geen reistijd en voor wat betreft de e-cursussen: altijd op je eigen tijd in je eigen tempo!

 • Dagvoorzitterschap of presentator

  Een lekker lopend debat, een gestroomlijnd congres… Als dagvoorzitter of presentator zit je eerste rij en hebt er je handen vol aan. Ik kan écht genieten van de rol van ‘tweede viool’. Misschien omdat ik zelf vaak een eerste partij kan spelen tijdens eigen lezingen…

  Thema’s zijn voor mij eigenlijk altijd in relatie tot… opvoeden (daar heb je d’r weer!) maar ook maatschappelijk ondernemen, gezondheid en welzijn.

 • Schrijverij

  Boeken, het voltikken daarvan blijft een uitdaging en ik ben keer op keer weer blij dat ik dat niet alleen hoef te doen of heb gedaan.

  In 2012 verscheen ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’, co-auteur is Jan Dijkgraaf

  In 2014 verschenen de opvoedwaaiers ‘Brugklas’ en Alcohol’; die heb ik wel helemaal alleen geschreven…

  In 2017 verschijnt ‘Vrijbewijs’, geschreven samen met Bram Bakker

  En tussendoor tik ik blogs in opdracht van mezelf of anderen, geef interviews met altijd dat geweldige onderwerp ‘opvoeden’ als rode draad.

 • Media

  Ja, het klopt; je kunt me zo maar (her-)kennen van interviews in kranten en magazines en tv. Regelmatig wordt er om mijn mening gevraagd en die vertel ik graag… In principe altijd gebaseerd op de ontwikkeling van kinderen & pubers. Evenals op de radio trouwens.