• Lezingen & Theater

  Lezingen voor ouders, in opdracht van ouderraden, scholen, gemeenten en CJG’s.

  Maar ook patientenverenigingen, bijscholing voor professionals die regelmatig contact hebben met pubers, jongeren en hun ouders. De thema’s?

  Natuurlijk zijn dat: opvoeden, grenzen stellen en ruimte geven, loslaten, omgaan met chronische een ziekte, intimiteit (en seksualiteit), positieve aandacht (dat werkt geweldig!), complimenten geven (ik ben daar niet zo voor en dat leg ik graag uit). De lezing een puber in huis, hoe houd je het gezellig? is inmiddels door tienduizenden ouders bezocht. Vrijbewijs is daar sinds 2016 aan toegevoegd. En ja: beide lezingen zijn te boeken.

  Wil je een lezing boeken? Dat doe je via het secretariaat. Je kunt in de digitale agenda alvast kijken of de door jou gewenste datum nog beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat de agenda niet altijd up to date is.

 • Digitaal leren over opvoeden & opgroeien van pubers met e-cursussen en opvoedwebinars.

  Met het grote voordeel: altijd vanuit je eigen omgeving, geen reistijd en voor wat betreft de e-cursussen: altijd op je eigen tijd in je eigen tempo!

  Meer over de e-cursussen

 • Wil je een persoonlijker antwoord dan alleen een algemeen antwoord tijdens een webinar? Dat kan! Ik reserveer graag een uur voor je om rustig met elkaar over jouw opvoedvraag door te praten.

  Voor deze rustige gesprekken maak ik graag een afspraak met je. Dat kan in de praktijk in Castricum zijn maar veel vaker gebeuren deze gesprekken via de telefoon of via beeldbellen. Op een moment dat jou (en mij) goed schikt en we in alle rust kunnen praten. Dat kan overdag zijn maar ook 's avonds of in het weekend.

   

  Meer informatie

 • Dagvoorzitterschap of presentator

  Een lekker lopend debat, een gestroomlijnd congres… Als dagvoorzitter of presentator zit je eerste rij en hebt er je handen vol aan. Ik kan écht genieten van de rol van ‘tweede viool’. Misschien omdat ik zelf vaak een eerste partij kan spelen tijdens eigen lezingen…

  Thema’s zijn voor mij eigenlijk altijd in relatie tot… opvoeden (daar heb je d’r weer!) maar ook maatschappelijk ondernemen, gezondheid en welzijn.

 • Schrijverij

  Boeken, het voltikken daarvan blijft een uitdaging en ik ben keer op keer weer blij dat ik dat niet alleen hoef te doen of heb gedaan.

  In 2012 verscheen ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’, co-auteur is Jan Dijkgraaf

  In 2014 verschenen de opvoedwaaiers ‘Brugklas’ en Alcohol’; die heb ik wel helemaal alleen geschreven…

  In 2017 verschijnt ‘Vrijbewijs’, geschreven samen met Bram Bakker

  En tussendoor tik ik blogs in opdracht van mezelf of anderen, geef interviews met altijd dat geweldige onderwerp ‘opvoeden’ als rode draad.

 • Media

  Ja, het klopt; je kunt me zo maar (her-)kennen van interviews in kranten en magazines en tv. Regelmatig wordt er om mijn mening gevraagd en die vertel ik graag… In principe altijd gebaseerd op de ontwikkeling van kinderen & pubers. Evenals op de radio trouwens.